CJV Overschie zomerkamp

Elk jaar organiseert het CJV Overschie een zomerkamp voor kinderen van 6 tot en met 14 jaar. Een week vol met binnen- en buitenspellen, sportactiviteiten, speurtochten, knutselen en vooral: veel gezelligheid!

Wanneer?

Van zaterdag 10 tot en met zaterdag 17 augustus 2024.

Locatie

Onze vaste locatie is kampeerboerderij “Hoeve ten Vorsel” in de Brabantse Kempen, 2 kilometer ten zuiden van het dorp Bladel. Hoeve ten Vorsel is een ruime groepsaccommodatie en heeft slaapzalen van 4 of 8 personen met stapelbedden. Binnen is er een gezellige leeskuil en zijn er tafelvoetbaltafels. Buiten is er een groot afgesloten terrein inclusief sportveld, volleybalveld en kampvuurplaats. Voor een speurtocht of een bosspel lopen we naar het nabijgelegen bos, wat onderdeel is van Landgoed ten Vorsel.

Wie gaan er mee

De kampleiding bestaat uit 12-15 man leiding, allen vrijwilligers bij het CJV. Iedereen heeft een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) en ondertussen een ruime ervaring in het organiseren van het zomerkamp. Hoofd van de organisatie zijn Els Moltzer en Kasper Tempel, maar de voorbereidingen van het kamp worden door iedereen gedaan. Zo zorgen we ervoor dat elke dag een ander thema heeft en we dagelijks een leuk programma hebben.

Het team voor 2024 is nog niet bekend.

Er is plek voor zo’n 45-50 kinderen, die op basis van leeftijd en geslacht worden ingedeeld over de verschillende slaapzalen. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met voorkeuren voor kamergenootjes, maar helaas kunnen we hier niet altijd aan voldoen. Gedurende de activiteiten worden er wisselende groepen gevormd. Elke slaapzaal heeft zijn/ haar eigen kamerleiding.

Kosten

De kosten voor het zomerkamp in 2024 zijn nog niet bekend.

Wij proberen de kosten van het kamp zo laag mogelijk te houden om zoveel mogelijk kinderen de gelegenheid te bieden mee te gaan. Helaas zijn ook wij genoodzaakt de kampprijs op te hogen als gevolg van de hogere onkosten. Wilt u uw zoon of dochter een leuke kampweek in de zomervakantie laten beleven, maar is het door uw financiële situatie lastig om het kampgeld te betalen? Neemt u dan contact met ons op (via info@cjvoverschie.nl of met Els Moltzer op 06-38481030). Wij gunnen ieder kind een leuke week in de zomer en willen graag kijken of wij daarin iets voor u kunnen betekenen! Bij afmeldingen in de maand juni rekenen wij de helft van de kosten, in de maanden juli en augustus moeten wij helaas het volledige kampgeld rekenen.

In- en exclusief

Het kamp is inclusief: busreis vanuit Rotterdam naar Bladel en weer terug, alle maaltijden, een kampkrant na afloop met een verslag van de dagelijkse activiteiten en een kampfilm na afloop met een compilatie van het kamp

Exclusief: € 7,50,- zakgeld, te besteden in het snoep- of kaartenwinkeltje tijdens het kamp.

Zin om mee te gaan?

Aanmelden voor het kamp 2024 kan medio januari 2024. Er wordt voorrang verleend aan kinderen die regelmatig naar onze activiteiten komen.

Voor meer informatie, neem contact op via info@cjvoverschie.nl